Ohjeen otin Kaarina Roinisen "Kaarinan parhaat leivonnaiset"kirjasta.

Pohja:


1dl Sokeria
2 1/2dl Vehnäjauhoja
1/2dl Kaura-tai ruisleseitä (käytin kaurahiutaleita)
1tl Leivinjauhettta
1 Kananmuna
1dl Sulatettua tai juoksevaa margariinia tai öljyä (käytin öljyä)
1dl Vaniljajogurttia

Päälle:

2dl Pakastettuja mustikoita (käytin 3dl mustikoita)
1dl Pakastettuja punaherukoita tai vadelmia

Pinnalle:

3/4dl Sokeria
1 Kananmuna
2dl Vaniljajogurttia
1tl Vaniljasokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
Lisää joukkoon muna,haalea rasvasula ja vaniljajogurtti.
Sekoita vain sen verran,että aineet tasoittuvat.
Levitä taikina vuodeltuun piirakkavuokaan.(esipaistoin pohjaa 10 minuuttia)
Ripottele taikinen päälle jäiset marjat suoraan pakkasesta.
Sekoita sokeri,muna,vaniljajogurtti ja vaniljasokeri keskenään ja
kaada ohuena nauhana marjojen pinnalle (päälle).
Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla vielä 30-35 minuuttia.

643809.jpg