perjantai, 8. kesäkuu 2007
Jogurttinen marjapiirakka
Pohja:
1dl Sokeria
2 1/2dl Vehnäjauhoja
1/2dl Kaura-tai ruisleseitä (käytin kaurahiutaleita)
1tl Leivinjauhettta
1 Kananmuna
1dl Sulatettua tai juoksevaa margariinia tai öljyä (käytin öljyä)
1dl Vaniljajogurttia
Päälle:
2dl Pakastettuja mustikoita (käytin 3dl mustikoita)
1dl Pakastettuja punaherukoita tai vadelmia
Pinnalle:
3/4dl Sokeria
1 Kananmuna
2dl Vaniljajogurttia
1tl Vaniljasokeria
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
Lisää joukkoon muna,haalea rasvasula ja vaniljajogurtti.
Sekoita vain sen verran,että aineet tasoittuvat.
Levitä taikina vuodeltuun piirakkavuokaan.(esipaistoin pohjaa 10 minuuttia)
Ripottele taikinen päälle jäiset marjat suoraan pakkasesta.
Sekoita sokeri,muna,vaniljajogurtti ja vaniljasokeri keskenään ja
kaada ohuena nauhana marjojen pinnalle (päälle).
Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla vielä 30-35 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.