maanantai, 14. tammikuu 2008
PinaattiSämpylöitä
50g Hiivaa
1tl Suolaa
1rkl Siirappia
150g Pinaattia
n.12 dl Vehnäjauhoja
1dl Öljyä tai 100g margariinia
Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva.Lisää suola,siirappi
ja pinaatti.Alusta taikinaan jauhot sekä loppuvaiheessa öljy.
Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
Leivo taikinasta tanko ja jaa se 24 palaan.Pyörittele paloista
pyöreät sämpylät.Pane sämpylöt pellille ja painele ne kädellä
matalammiksi.Anna kohota lämpimässä paikassa peitettyinä.
Voitele kohonneet sämpylät maidolla ja paista sämpylöitä
225 asteessa uunin keskiritilätasolla 12-15 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.