tiistai, 15. tammikuu 2008
Pullaa
löytyy esimerkiksi täältä , mutta kardemumman oon jättänyt pois
ja täytteen vaihtanut. Tein taikinan myös kaksin kertaisena eli
litraan vettä.
Vadelmaiset Pullaneliöt
Ota 1/3 taikinasta välittömästi kohottamatta pellille
leivinpaperin päälle ja taputtele se jauhotetuin käsin
noin 30 x 35 cm:n kokoiseksi levyksi.Voit myös kaulia
taikinan jauhoja apuna käyttäen leivinpöydällä ja nostaa
sitten pellille leivinpaperin päälle sekä taputella tasaiseksi.
Anna pullan kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Painele pullalevy
viivoittimella tai taikinapyörällä 6 x 6 cm:n neliöiksi.
Paina sormella kunkin neliön keskelle syvennys pohjaan asti.
Voitele levy munalla. Lusikoi hillo muovipussiin ja leikkaa
pussin kulmaan saksilla aukko. Pursota syvennyksiin noin puoli
teelusikallista hilloa.Ripottele pinnalle mantelilastuja tai raesokeria.
Paista pullaa uunin alaritilätasolla noin 12-15 minuuttia.
Omena-Kanelirahka Pullat
Leivo levänneestä pehmeästä taikinasta pyöreitä pullia ja lado ne
normaalia suuremmin välein pelleille.Nostata pullat hyvin ja paina
niiden keskusta kuivahtamisen jälkeen 1-2kg:n puntilla alas (lasi käy hyvin).
Voitele reunat ja pursota tai lusikoi syvennyksiin sopiva täyte (tässä
tapauksessa omena-kanelirahkaa. Ripottele voideltuun osaan hienoa sokeria
ja paista pullia sen jälkeen 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Vanilliinikreemi Kierrepullat
Ota levännyt pulla taikina ja kauli se jauhotetulla alustalla levyksi.
Valmista vanilliinikreemiä (vettä + vanilliinikreemijauhetta).Sivele
kreemia levyn pintaan ja rullaa kääreeksi korvapuustien tapaan.
Leikkaa kääreestä 1,5- 2 sentin paloja ja paina palat alas. Kohota
pullia lämpimässä paikassa leivinliinan alla. Voitele pullat munalla
ja ripottele päälle raesokeria. Paista pullia 225 asteessa
noin 10minuuttia. Tarjoa lämpiminä kylmän maidon kera.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.