300g Margariinia
2dl Sokeria
2 Kananmunaa
6dl Vehnäjauhoja
2tl Leivinjauhetta

Täyte 1:

noin 500g Raparperinvarsia
2tl Perunajauhoja
3/4dl Sokeria
2tl Kanelia

Päällys 1:

100g Pehmeää margariinia
1dl Kaurahiutaleita (itse laitoin 3dl kaurahiutaleita ja
2dl Kookoshiutaleita (kookoshiutaleet jätin pois)
1dl Vehnäjauhoja
1/2dl Sokeria

Täyte 2:

3dl vettä
noin 1dl Vanilliinikreemijauhetta
Muutama tippa vanilja aromia

1 iso Omena
1 iso Raparperinvarsi

Kuumenna uuni 200 asteeseen (kirtoilmalla, jos teet kummatkin piirakat).
Pese, kuori ja pilko raparperit/omena paloiksi.Vaahdota sokeri ja pehmeä
margariini sähkövatkaimella.Vatkaa joukkoon munat.Lisää keskenään
sekoitetut kuivat aineet.Sekoita tasaiseksi.Jaa  ja painele taikina kahteen
vuodeltuun piirakkavuokaan ja esipaista pohjia noin 10 minuuttia.Valmista
vanilliinikreemi sekoittamalla vesi+ vanilliinikreemijauhe ja aromi keskenään.
Sekoita toisessa kulhossa perunajauhot,kaneli ja sokeri keskenään ja kääntele
raparperipalojen ja omenan joukkoon. Levitä täyte yksi toisen pohjan päälle ja
nypi pehmeä rasva, hiutaleet,vehnäjauhot ja sokeri keskenään murumaiseksi
seokseksi.Levitä seos raparperi/omena palojen päälle.Levitä loput raparperit
toisen pohjan päälle ja kaada raparperien päälle valmis vanilliinikreemi. Paista
piirakoita vielä 200 asteessa noin 20 minuuttia.Tarjoa vaniljakastikkeen tai
jäätelön kera kuumana kesäpäivänä.

1622697.jpg

1622700.jpg