Muruseos:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa

Pohjataikina:
noin 2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna

Täyte:
1 l raparperipaloja
2 tölkkiä rahkaa (2 x 250 g)
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
noin 1/3 muruseoksesta
 
valmistusaika noin 1 tunti 20 minuuttia
Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. 
Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. 
Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.
Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. 
Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja, 
myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät.
Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. 
Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.