Tämä leivokset tein kotona omaksi iloksi :)


611824.jpg


Mantelipohja:

150g Mantelimassaa
75g Voita
100g Kananmunia (2kpl)
15g Vehnäjauhoja

Sekoita voi ja mantelimassa tasaiseksi massaksi.
Lisää munat ja jauhot, sekoita tasaiseksi massaksi.
Kaada massa pieneen reinalliseen vuokaan ja paista
175 asteessa 15-20 minsaa. Kumoa pohja leivinpaperille
jäähtymään ja ala tehdä täytettä.


Voikreemi:

125g Suolatonta voita
33g Sokeria
50g Vettä
(mariannerouhetta)

Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa liedellä
niin,että sokeri sulaa veen joukkoon.Jäändytä.
Vaahdota voi vaahdoksi. Lisää voi vaahtoon
vatkaten sokerivesi. ( Voi lisätä lopuksi joukkoon
vielä makua antamaan suklaata, mariannerouhetta,
turkinpippurirouhetta tai mitä vaan keksii.)

Muuta:

Hilloa
Marsipaania
Fazerin leivontasuklaata (itse käytin valkoista,vaaleaa ja tummaa)
 

Halkaise pohja kahteen yhtäsuureen osaan.
Sivele toiselle osalle hillloa ja voikreemi.
Nosta toinen osa päälle.
Kauli marsipaanista levy pohjanpäälle.
Vie pakastimeen.

Leikkaa pohja sopivan kokoisiksi leivoksiksi
tai ota muotilla siitä leivoksia.
Sulata suklaa tai valmista tomusokeri+vesi kuorrote.
Kasta leivokset suklaassa ja laita leivinpaperille kuivumaan.
Koristele lopuksi leivokset vaikka hopeakuulille ja suklaa
raidoilla. Nam! :) <3

611561.jpg