Ohjeen nappasin talteen Yhteishyvän Ruoka maailma lehtisestä 2/08.
Ohjeesta tulee uunivuoallinen eli noin 25x 35cm kokoiseen vuokaan,
mutta itse tein vaan puolikkaan annoksen pieneen irtopohjavuokaan.
Rommin korvasin myös tipalla appelsiini aromia.
Laitan tähän nyt kuitenkin tuon alkuperäisen ohjeen.


4 Keskikokoista perunaa
200g Margariinia
1 1/2 Sokeria
2 Kananmunaa
(2tl Rommia)
1dl Siirappia
3 1/2dl Vehnäjauhoja
2tl Leivinjauhetta
1/4tl Suolaa
1rkl Kaakaojauhetta

50g Margariinia
2rkl Maitoa
(1tl Rommia)
2dl Tomusokeria
1tl Vaniljasokeria
3rkl Kaakaojauhetta

Kuumenna uuni 175 asteeseen.Keitä perunat kiehuvassa
vedessä kypsiksi.Anna jäähtyä, kuori ja raasta ne hienoksi.
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.Lisää kananmunat
joukkoon koko ajan sekoittaen.Lisää perunaraaste, rommi
ja siirappi joukkoon.Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää
seos taikinaan.Sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat.
Levitä seos voideltuun ja korppujauhotettuun suureen suora-
kaiteen muotoiseen, noin 25x 35cm kokoiseen vuokaan. Paista
noin 25 minuuttia.anna pohjan jäähtyä kunnolla.Sulat kuorrotetta
varten margariini.Lisää sen joukkoon maito, rommi, sokerit
ja kaakaojauhe sekoita tasaiseksi massaksi.Levitä seos jäähtyneen
pohjan päälle ja koristle haluamallasi tavalla.Leikkaa ruuduiksi.
Tarjoa teen tai kahvin kera.

1376921.jpg

1376931.jpg