Tullu lähiaikoina leivottua vaan erilaisia sämpylöitä ku ovat niin tosi hyviä niin tuoreina kuin itsetehtyinäkin. Perus ohje on ollu aina se sama, mutta jauhojen suhteen oon sitte tehnyt hiukan muutoksia ja lisäillyt erilaisia hiutaleita taikinan joukkoon antamaan erilaisia makuja.
Perus ohje:
1 litra Vettä tai maitoa
4rkl Sokeria
noin 24dl Vehnäjauhoja
(näissä käytin noin 3dl Ruishiutaleita,10dl Vehnäjauhoja ja 11-12dl Hiivaleipäjauhoja)
2pss Kuivahiivaa
2tl Suolaa
1dl Öljyä
Sekoita käden lämpöiseen veteen sokeri, jauhot joihin on sekoitettu hiiva ja suola. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa taikinaa niin ,että se irtoaa hienosti kulhon reunoilta.Kohota.Leivo sämpylöiksi, kohota kunnolla, voitele leivät ennen uuniin laittoa vielä veellä ja ripottele halutessasi päälle jauhoja, juustoraastetta tai vaikka hiutaleita.Paista sämpylöitä 225 asteessa niin kauan, että ne ovat kauniin kullanruskeita.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.