Peräs kinkkukakku eli leipänä Oulaisten reilu täysjyvä- ja vehnälese. Kostutus lihaliemellä.
Täytteet kinkku ja kurkku joiden molempien pohjana on flora vispi ja maustamatontuorejuusto.
Kinkku täyte syntyy lisäämällä sekaan kinkkusuikaleita, ripaus mustapippuria ja nokare sinappia.
Kurkku täyte syntyy lisäämällä sekaan raastettua tuorekurkkua ja omenaa ja makua antamaan majoneesia.

Kakun  kokoaminen aloitetaan leikkaamalla leivästä reunat pois ja kostettumalla leivät. Sit vaan kinkku täyte väliin
ja seuraava leipä kerros päälle, kostutus,kurkku  täyte, leipä, kostutus, kinkku täyte, leipä ja kostutus, kurkku täyte, leipä, kostutus.Kääri leipä leivinpaperiin ja laita vuorokaudeksi jääkaappiin niin maut tasaantuvat.

Ota kakku seuraavana päivänä jääkaapista ja kumoa se tarjoiluastialle. Tee kakun pintaan kuorrotus flora vispistä ja maustamattomasta tai ruohosipulilla maustetusta tuorejuustosta. Sivele kakun pintaan. Koristele kakku esim: kurkulla, kinkulla, rypäleillä ja  tomaatilla.