keskiviikko, 30. toukokuu 2007
Brita-kakku
lehdessä ja oli tietysti ihan pakko kokeilla sitäkin tehdä.
Oli ihan mielettömän hyvää ja todella makeeta! :)
Pohja:
150g Margariinia
1 1/2dl Sokeria
3 Keltuaista
1dl Maitoa
2dl Vehnäjauhoja
3tl Leivinjauhetta
Pinnalle:
3 Valkuaista
2dl Sokeria
1/2tl Vaniljasokeria
25g Mantelilastuja
Täyte:
8dl Raparperinpaloja
2dl Sokeria
tilkka Vettä
3dl Kermaa
Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi ja lisää keltuaiset
yhdistellen edelleen vatkaten.Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin.
Lisää juohot vuorotellen maidon kanssa margariinivaahtoon.
Levitä seo pellille leivinpaperin päälle.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen edelleen vatkaten.
Levitä valkuais vaahto pohjataikinan päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut.
Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia kunnes marenki on
rapeaa ja vaaleanruskeaa ja pohjataikina kypsää.
Kiehauta kuoritut,pilkotut raparperit pienessä vesitilkassa yhdessä sokerin
kanssa ja anna jäähtyä.Vaahdota kerma tukevaksi vaahdoksi.Leikkaa
jäähtynyt kakku kahteen osaan.
Nosta toinen levy kakkuvadille.Jos raparperihilloke on kovin löysää
,valuta siitä liika neste pois.Sekoita raparperihilloke kermavaahtoon
ja levitä vaahto kakkulevylle.Irrota toinen kakkulevy pohjalla olevasta
leivinpaperista pitkällä notkealla lastalla.Nosta kakkulevy kahden pitkän
lastan avulla raparperivaahdolla peitety kakkulevyn päälle. Nauti.
ps:Itse en käyttänyt mantelilastuja,mutta koristelin lopuksi kakun
keltaisella sokerilla ja tomusokerilla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.