äitini äidille eli minun mummulle ja minun lapseni isomummulle :)



Pohjasta tulee 3kpl piirakoita 24cm vuokiin tai yksi iso piirakka pellille.
Kuorrotetta riittää yhteen pieneen piirakkaan paljon tai kahteen vähemmän.



Pohja:

3 Kananmunaa
4 1/2 dl Sokeria
21/2 dl Maitoa
61/2 dl Vehnäjauhoja
3tl Leivinjauhetta
2tl Vaniljasokeria
4rkl Kaakaojauhetta
225g Voita tai margariinia sulatettuna

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään
ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen munavaahtoon. Lisää lopuksi 
sulatettu margariini.Kaada taikina pellille ja paista 200 asteessa 
noin 20 minuuttia.

Tumma suklaakuorrote:


130 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
 
Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
 
Lämmitä kerma kattilassa. Kerma ei saa lämmetä kiehumispisteeseen, mutta sen on syytä
olla selvästi kättä lämpimämpää. Testaa tarvittaessa sormenpäällä lämmityksen edetessä.
Ota kattila liedeltä ja kaada suklaasula joukkoon.
 
Sekoita tasaiseksi. Sekoittamisessa voi käyttää apuna muovista vispilää. Kuorrutteen voi
laittaa vielä hetkeksi liedelle miedolle lämmölle (lieden jälkilämpö riittää) ja sekoittaa,
kunnes rakenne on täysin sileä. Voit lisätä joukkoon myös nokareen voita kiiltoa lisäämään.
 
Jäähdyttele kuorrutetta jonkin aikaa samalla sekoitellen. Kaada kuorrute sitten kakun päälle.
Kuorrotteen ohje
kinuskikissalta.