Tiramisukakkua ja nopeat cup-kakut


Pohjat:

2 1/2dl Vettä

50g Kaakaojauhetta

110g Voita

200g Sokeria

175g Vehnäjauhoja

2tl Leivinjauhetta

2tl Vanilliinisokeria

1/2tl Suolaa

2 Kananmunaa

Lämmitä vesi kiehuvaksi ja lisää kaakaojauhe joukkoon.Jäähdytä.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.Lisää munat yksi kerrallaan vaahtoon samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivataineet sekaisin.

Lisää vuorotellen kuivataineet ja kaakao voi,sokeri,muna vaahtoon.

Kaada osa taikinasta voideltuun kakkuvuokaan ja osa muffinssivuokiin. Paista 180 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Jäähdytä.

Pohjan päälle voi halutessaan laittaa kerroksen aprikoosihilloa.

Kakun täyte:

2dl Vahvaa kahvia

6 Liivatelehtiä

1tl Appelsiini-aromia

2 1/2dl Flora vispiä

200g Tuorejuustoa

Ripaus sokeria

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää vaahdon joukkoon tuorejuusto. Valuta liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää kuuman kahvin joukkoon johon on lisätty appelsiini-aromi ja sokeria.Jäähdytä kahvia  hetki. Lisää kermaa erissä kahvin joukkoon ja sekoita lopuksi hyvin kaikki sekaisin ja kaada pohjan päälle ja vie pakkaseen hyytymään. Koristele kakku kaakaojauheella ja marsipaani/suklaa koristein.

Cup-kakkujen kuorrotus:

200g Tuorejuustoa

250g Tomusokeria

100g Voita

3tl Vanilliinisokeria

Kaikki vaan sekaisin ja lusikalla muffinssien päälle.Koristeena toimi tällä kertaan kaupan valmiit suklaalehdet ja nompparellit.