Ammattiin valmistumisjuhliin ja yo-juhliin

Lusikkaleivät

200 g voita
1 1/2 dl Siro tai taloussokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa (jätin pois)
4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa

Väliin:
n. 1/2 dl vadelmahilloa tai -marmeladia

Pinnalle: Dan Sukkerin Siro erikoishienoa sokeria


Sulata voi kattilassa, älä ruskista. Lisää joukkoon sokeri, jäähdytä seos.
Lisää voi-sokeriseokseen keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoita tasaiseksi.
Nosta astia jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Painele taikinaa teelusikan lusikkapesään ja irroita pikkuleipä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 175 asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.

Jaa pikkuleivät kahteen osaan ja levitä toiselle puoliskolle vadelmahilloa tai -marmeladia.
Nosta toinen puolikas päälle ja kierittele pikkuleivät Siro erikoishienossa sokerissa.

Ohje peräisin www.hellapoliisi.fi/reseptit/reseptit/pikkuleivat/lusikkaleivat.php