Ohje pulliin napattu perinteisesti jauhopussin kyljestä. Ohje
löytyy esimerkiksi täältä , mutta kardemumman oon jättänyt pois
ja täytteen vaihtanut. Tein taikinan myös kaksin kertaisena eli
litraan vettä.


Vadelmaiset Pullaneliöt

Ota 1/3 taikinasta välittömästi kohottamatta pellille
leivinpaperin päälle
ja taputtele se jauhotetuin käsin
noin 30 x 35 cm:n kokoiseksi levyksi.
Voit myös kaulia
taikinan jauhoja apuna käyttäen leivinpöydällä ja
nostaa
sitten pellille leivinpaperin päälle sekä taputella tasaiseksi.

Anna pullan kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Painele pullalevy
viivoittimella
tai taikinapyörällä 6 x 6 cm:n neliöiksi.
Paina sormella kunkin neliön
keskelle syvennys pohjaan asti.
Voitele levy munalla. Lusikoi hillo
muovipussiin ja leikkaa
pussin kulmaan saksilla aukko. Pursota syvennyksiin
noin puoli
teelusikallista hilloa.Ripottele  pinnalle mantelilastuja tai raesokeria.

Paista pullaa uunin alaritilätasolla noin 12-15 minuuttia.

1212002.jpg

Omena-Kanelirahka Pullat
 
Leivo levänneestä pehmeästä taikinasta pyöreitä pullia ja lado ne
normaalia suuremmin välein pelleille.Nostata pullat  hyvin ja paina
niiden keskusta kuivahtamisen jälkeen 1-2kg:n puntilla alas (lasi käy hyvin).
Voitele reunat ja pursota tai lusikoi syvennyksiin sopiva täyte (tässä
tapauksessa omena-kanelirahkaa. Ripottele voideltuun osaan hienoa sokeria
ja paista pullia sen jälkeen 225 asteessa noin 10 minuuttia.

1325423.jpg

1212041.jpg

Vanilliinikreemi Kierrepullat

Ota levännyt pulla taikina ja kauli se jauhotetulla alustalla levyksi.
Valmista
vanilliinikreemiä (vettä + vanilliinikreemijauhetta).Sivele
kreemia levyn pintaan
ja rullaa kääreeksi korvapuustien tapaan.
Leikkaa kääreestä 1,5- 2 sentin paloja
ja paina palat alas. Kohota
pullia lämpimässä paikassa leivinliinan alla.
Voitele pullat munalla
ja ripottele päälle raesokeria. Paista pullia 225 asteessa

noin 10minuuttia. Tarjoa lämpiminä kylmän maidon kera.

1212004.jpg