raparperi ja mustikka. Suolaisista pekoni ja tonnikala. Marjapiirakoiden ohjeet löytyykin jo
ennestään blogista samoin tonnikalan , mutta pekonipiirakan ohjeen otin täältä ja
raperperipiirakan ohjeen pistän tähän, tosin senkin oon joskus jonkun blogista napannut ,
mutta nyt en vaan muista kenen :/
Muruseos:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa
Pohjataikina:
noin 2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna
Täyte:
1 l raparperipaloja
2 tölkkiä rahkaa (2 x 250 g)
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
noin 1/3 muruseoksesta
valmistusaika noin 1 tunti 20 minuuttia
- Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon.
- Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.
- Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna.
- Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
- Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperin paloja
- Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle.
- Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.