Kummassakin on sama pohja ,mitä nyt mustikassa
käytin kaurahiutaleita,kun taas vastaavasti persikassa
käytin ruishiutaleita. Hyviä olivat kuulemma molemmat! :)

656835.jpg

656838.jpg



Pohja:

1dl Sokeria
2 1/2dl vehnäjauhoja
1/2dl Kaura-tai ruishiutaleita
1tl Leivinjauhetta
1 Kananmuna
1dl Öljyä
1dl Jogurttia (käytin maustamatonta)

Päälle:

Toisessa 2-3dl mustikoita
Toisessa 4 persikan puolikasta

Pinnalle:

3/4dl Sokeria
1 Kananmuna
2dl Jogurttia (käytin taas maustamatonta)
1tl Vanilliinisokeria
Tippa vanilja aromia
(Persikassa on myös tippa keltaista elintarvikeväriä)

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
Lisää joukkoon muna,öljy ja jogurtti.
Sekoita vain sen verran,että aineet tasoittuvat.
Levitä taikina voideltuun piirakka vuokaan ja esipaista
pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Ripottele pohjan päälle mustikat tai persikat.
Sekoita sokeri,muna,jogurtti ja aromi keskenään ja kaada
ohuena nauhana marjojen pinnalle (päälle).
Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla
vielä 30-35 minuuttia.Jäähdytä hiukan ja nauti vaikka jäätelön,
vaniljakastikkeen tai kerma vaahdon kanssa.