Tiramisukakkua ja nopeat cup-kakut
Pohjat:
2 1/2dl Vettä
50g Kaakaojauhetta
110g Voita
200g Sokeria
175g Vehnäjauhoja
2tl Leivinjauhetta
2tl Vanilliinisokeria
1/2tl Suolaa
2 Kananmunaa
Lämmitä vesi kiehuvaksi ja lisää kaakaojauhe joukkoon.Jäähdytä.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.Lisää munat yksi kerrallaan vaahtoon samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivataineet sekaisin.
Lisää vuorotellen kuivataineet ja kaakao voi,sokeri,muna vaahtoon.
Kaada osa taikinasta voideltuun kakkuvuokaan ja osa muffinssivuokiin. Paista 180 asteessa noin 15-20 minuuttia.
Jäähdytä.
Pohjan päälle voi halutessaan laittaa kerroksen aprikoosihilloa.
Kakun täyte:
2dl Vahvaa kahvia
6 Liivatelehtiä
1tl Appelsiini-aromia
2 1/2dl Flora vispiä
200g Tuorejuustoa
Ripaus sokeria
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää vaahdon joukkoon tuorejuusto. Valuta liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää kuuman kahvin joukkoon johon on lisätty appelsiini-aromi ja sokeria.Jäähdytä kahvia hetki. Lisää kermaa erissä kahvin joukkoon ja sekoita lopuksi hyvin kaikki sekaisin ja kaada pohjan päälle ja vie pakkaseen hyytymään. Koristele kakku kaakaojauheella ja marsipaani/suklaa koristein.
Cup-kakkujen kuorrotus:
200g Tuorejuustoa
250g Tomusokeria
100g Voita
3tl Vanilliinisokeria
Kaikki vaan sekaisin ja lusikalla muffinssien päälle.Koristeena toimi tällä kertaan kaupan valmiit suklaalehdet ja nompparellit.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.